Evenement

‘Groenten worden niet altijd in goede omstandigheden geoogst, net daarom is een goede bodemkwaliteit zeer belangrijk.’

Fien Lombaert
Fien Lombaert
in groep Bodemkwaliteit

Op donderdag 9 maart om 12u15 organiseert B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit, een thematisch uitwisselingsmoment over de bodemkwaliteit op groenten percelen. 

Bert besteedt al vele jaren aandacht aan zijn bodemkwaliteit en dat zullen we hier ook zien! Groenten worden vaak in moeilijke omstandigheden geoogst maar bij Bert worden er zelden diepe sporen gereden, dit omdat hij werkt aan een betere bodem. Samen met Bert staan we stil hoe we onze bodemkwaliteit kunnen verhogen. Daarnaast geven we je tools mee hoe je de bodemkwaliteit thuis zelf kan evalueren.

Volgende onderwerpen komen aan bod: 

  • Belang organische koolstof 

  • Hoe het koolstofgehalte verhogen? Simulatie via demetertool 

  • Boerderij composteren 

  • Met welke bandendruk ga ik het perceel op? 

  • Bodembewerkingen 

 

Interesse? Schrijf snel in! 

Inschrijven voor een broodje kan tot woensdag 8 maart. Inschrijven voor het thematische uitwisselingsmoment kan daarna ook nog, maar dan kunnen we geen broodje meer voor je voorzien.  Inschrijven doe je door bovenaan de knop AANMELDEN te klikken. 

Nadat je je hebt ingeschreven voor het thematisch uitwisselingsmoment, kan je op het discussieforum op de B3W-website alvast jouw vragen stellen.   

 Interactie 

Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Stuur ons dus gerust een aantal vragen op voorhand door (hieronder) of stel jouw vraag op de dag zelf.  

Wees de eerste die reageert


Gelieve inloggen of registreren om commentaar te geven.