Evenement

Hoe compost integreren in jouw bedrijfsvoering?

jaspersomers
jaspersomers
in groep Bodemkwaliteit

Tijdens een thematisch uitwisselingsmoment gooit een land- of tuinbouwer de deuren van zijn bedrijf voor je open. Vanop hun eigen bedrijf vertellen ze je over een praktijk of techniek die ze toepassen. Akkerbouwer Michel Hendrickx deelt op dinsdag 21 december 2021 zijn ervaringen over het gebruik van compost.

Zie je het koolstofgetal van je bodem ook dalen door de jaren heen? Wil je jouw bodem vruchtbaarder maken? Dan heeft je bodem voordeel bij een bodemverbeteraar zoals compost.

Dien jij reeds compost toe of zou je dit graag eens proberen maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Dan kunnen we je hierop een antwoord geven. We behandelen onder andere de volgende vragen: hoe en hoeveel compost moet je toedienen? Zijn er belangrijke aandachtspunten? Hoe helpt compost mij om de bodem vruchtbaarder te maken? Welke factoren naast compost beïnvloeden de afbraak en opbouw van organische koolstof?

In een thematisch uitwisselingsmoment vinden we interactie belangrijk, daarom voorzien we ook ruimte voor  discussie en vraagstelling. Zo krijg je een goed beeld over de mogelijkheden op jouw eigen bedrijf.

Neem je deel? Schrijf snel in!

Het thematische uitwisselingsmoment vindt dinsdagavond 21 december om 20 uur plaats bij Michel Hendrickx. Het adres is Molenstraat , Molenstraat 18, 3350 Linter. 

We vragen dat iedereen zich wilt houden aan de coronamaatregelen (mondmasker, afstand, ...).

Je kan je parkeren voor het zaaltje of aan de kant van de Molenstraat (zie ook kaartje hieronder).

Kaartje parkeren

Heb je reeds vragen of opmerkingen? Je kan deze alvast kwijt in onderstaand formulier.

Bestanden

Reacties (1)

Simon Verreckt
Simon Verreckt

Op 21 december 2021 deelde Michel zijn ervaringen met compost. Heb je het evenement gemist of wil je de presentatie herbekijken? Hieronder kan je de presentatie van het evenement terugvinden en het infoboekje dat we maakten over het onderwerp.

Heb je nog vragen voor ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren
telefonisch 0496 81 04 18 of per mail : simon.verreckt@b3w.vlaanderen.be


Gelieve inloggen of registreren om commentaar te geven.