Sla na gescheurd gras
Evenement

Scheuren van grasland binnen de groenteteelt

Lore Lauwers

Beste landbouwer

Op woensdag 22 december 2021 om 13u00 organiseert B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit, een thematisch uitwisselingsmoment over gescheurd grasland met focus op de groenteteelt. 

Na het scheuren van grasland is de kans groter op een hoog nitraatresidu in het najaar. Gescheurd grasland stelt nog laat in het seizoen stikstof vrij. Wil je graag weten hoe dit komt? En hoe je er mee kan omgaan? Welke keuzes op vlak van bemesting je best maakt in het jaar na scheuren? Welke groenteteelt je kan zetten als volgteelt? Kom dan zeker naar ons thematisch uitwisselingsmoment! Je hoort er de ervaringen uit het praktijkonderzoek en gaat naar huis met een hoop tips en tricks.

Neem je deel? Schrijf snel in!

Het thematische uitwisselingsmoment ‘Gescheurd grasland met focus op groenteteelt’  gaat door op woensdag 22 december 2021 om 13u00 uur te karreweg 6, 9770 Kruishoutem.

Zorg zeker voor aangepaste warme kledij en neem en mondmasker mee.

Inschrijven kan tot op de dag vóór het thematische uitwisselingsmoment en doe je door op deze pagina bovenaan rechts op inschrijven te klikken. 

Interactie

Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Stuur ons dus gerust een aantal vragen op voorhand door of stel jouw vraag op het moment zelf.  

Meer info

Indien u vragen heeft of meer info wenst, neem gerust contact op met: 

Lore Lauwers                                                    Luc De Reycke               

Mail: lore.lauwers@b3w.vlaanderen.be               Mail: luc.dereycke@b3w.vlaanderen.be

Configureer een maximaal aantal aanmeldingen
Aan