gras na oogst mais
Evenement

Onderzaai van gras in maïs: Waarmee rekening houden?

Lore Luys
Lore Luys
in groep Groenbedekkers

Door onderzaai van gras in de maïs breng je extra organische stof aan in je bodem. Het zorgt voor een lager nitraatresidu en je creëert een grotere draagkracht van de bodem bij oogst. Veel voordelen dus. 

Op maandag 9 augustus maak je om 20.00u kennis met akkerbouwer Bernard Janssen. Bernard vertelt graag over zijn ervaringen van onderzaai en hoe hij deze toepast. 

Samen met de begeleiders van B3W willen we je meer duidelijkheid geven over:

  • Keuze van het juiste perceel 
  • Belang van correcte onkruidbestrijding
  • Keuze van het zaaitijdstip, de grassoort en de zaaitechniek.

We vinden natuurlijk interactie ook belangrijk, daarom voorzien we ook ruimte voor discussie en vraagstelling. Zo krijg je een goed beeld over de mogelijkheden op jouw eigen bedrijf. Aarzel niet om ook jouw ervaringen met jouw collega's te delen op 9 augustus. 

  1. Klik hier om de presentatie te raadplegen
  2. Klik hier om de opname te raadplegen 
  3. Klik hier om het interview met de landbouwer te raadplegen
Bestanden

Reacties (1)

Lore Luys
Lore Luys

Een paar weken geleden kreeg ik deze foto's doorgestuurd van Bernard. Zoals je kan zien staat het gras dat ingezaaid is met de omgebouwde spuitboom mooi op het perceel.
Je ziet een duidelijke opkomst van het gras.
Binnenkort zal ik zelf ook nog eens op het terrein gaan om nog wat extra foto's te maken. Nu er geen maïs meer op het perceel staat kan het zelfs zijn dat het gras nog dikker komt te staan dan dat het nu staat.


Gelieve inloggen of registreren om commentaar te geven.