Evenement

DIGITAAL - Hoe was het bloemkoolseizoen en hoe liggen de grasgangen er nu bij?

Bert Soenen
Bert Soenen
in group Groenten

Op dinsdag 23 november organiseert B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem- en Waterkwaliteit, een samenvattend thematisch uitwisselingsmoment (TUM) rond de bemesting in bloemkolen en het inzaaien van de oogstgangen met gras. Collega landbouwers geven jullie graag hun bevindingen mee. 

 

Wat mag je verwachten? 

In juni brachten we reeds een eerste bloemkool TUM waar we aandacht hadden voor de bemesting in 1ste en 2de vrucht bloemkool en voor het inzaaien van de oogstgangen. Nu, aan het einde van het seizoen willen we graag samen de gevoerde bemestingsstrategie evalueren aan de hand van de stalen die genomen werden op de opgevolgde percelen. Ook willen we jullie graag de 2 soorten grasgangen laten zien die we opvolgden. 

Tijdens deze TUM geven we je graag wat meer uitleg over: 

  • Optimale bemesting in bloemkolen met focus op verschillen voorteelten 

  • De stikstofdynamiek door het jaar 

  • Voordelen en nadelen van grasgangen (+ bezichtiging in Lendelede op 25/11) 

 

Interesse? Schrijf snel in! 

Het thematische uitwisselingsmoment “Hoe was het bloemkoolseizoen en hoe liggen de grasgangen er nu bij?” gaat door op dinsdag 23 november om 20 uur via Microsoft Teams. 

Inschrijven kan tot op de dag vóór het thematische uitwisselingsmoment en doe je door op deze pagina bovenaan rechts op 'inschrijven' te klikken.

Als je bent ingeschreven voor de digitale Microsoft Teams vergadering, zal je op de dag van het thematische uitwisselingsmoment voor de middag een e-mail met de link om deel te nemen ontvangen. 

 

Interactie 

Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Stuur ons dus gerust een aantal vragen op voorhand door of stel jouw vraag op de dag zelf.  

Opname webinar

Bestanden
Configureer een maximaal aantal aanmeldingen
Uit