Evenement

LENDELEDE - Hoe was het bloemkoolseizoen en hoe liggen de grasgangen er nu bij?

Bert Soenen
Bert Soenen
in group Groenten

Op donderdag 25 november organiseert B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem- en Waterkwaliteit, een samenvattend thematisch uitwisselingsmoment (TUM) rond de bemesting in bloemkolen en het inzaaien van de oogstgangen met gras. Collega landbouwers geven jullie graag hun bevindingen mee. 

 

Wat mag je verwachten? 

In juni brachten we reeds een eerste bloemkool TUM waar we aandacht hadden voor de bemesting in 1ste en 2de vrucht bloemkool en voor het inzaaien van de oogstgangen. Nu, aan het einde van het seizoen willen we graag samen de gevoerde bemestingsstrategie evalueren aan de hand van de stalen die genomen werden op de opgevolgde percelen. Ook willen we jullie graag de 2 soorten grasgangen laten zien die we opvolgden. 

Tijdens deze TUM geven we je graag wat meer uitleg over: 

  • Optimale bemesting in bloemkolen met focus op verschillen voorteelten 

  • De stikstofdynamiek door het jaar 

  • Voordelen en nadelen van grasgangen + bezichtiging 

 

Interesse? Schrijf snel in! 

Het thematische uitwisselingsmoment “Hoe was het bloemkoolseizoen en hoe liggen de grasgangen er nu bij?” gaat door op donderdag 25 november om 13u30 in de Kortrijksestraat 34 te Lendelede.

Inschrijven kan tot op de dag vóór het thematische uitwisselingsmoment en doe je door op deze pagina bovenaan rechts op 'inschrijven' te klikken.

Covid-Safe!

We vragen om tijdens het evenement een mondmasker te dragen en de afstandsregels te respecteren.

Interactie 

Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Stuur ons dus gerust een aantal vragen op voorhand door of stel jouw vraag op de dag zelf.  

Bestanden
Configureer een maximaal aantal aanmeldingen
Uit