Potato
Evenement

Hoe verliep de bemesting in aardappelen in 2021

Stany Vandermoere
in group Aardappel

Beste landbouwer 

Op woensdag 15 december, om 13.30u, organiseert B3W, de Begeleidingsdienst voor een Betere Bodem- en Waterkwaliteit, het thematisch uitwisselingsmoment ‘Hoe verliep de bemesting in aardappelen in 2021’, te PCA vzw., Karreweg 6, 9770 Kruisem.

Tijdens dit uitwisselingsmoment lichten teler Xavier Desmet en de B3W begeleiders toe hoe zij de bemesting in aardappelen aanpakten en welke resultaten daarmee behaald werden. 

 

 Afsluiter van een reeks van uitwisselingsmomenten

Dit uitwisselingsmoment vormt de afsluiter van een reeks van uitwisselingsmomenten over efficiënt bemesten in aardappelen die B3W in het afgelopen jaar organiseerde.

Doorheen het jaar stelden verschillende aardappeltelers hun bedrijf (digitaal) open en lichtten zij toe hoe zij hun bemesting in aardappelen aanpakten.

Tijdens dit laatste uitwisselingsmoment blikken we samen met u en teler Xavier Desmet terug op deze bemestingsstrategieën in aardappelen en bespreken we de behaalde resultaten aan de hand van de opbrengst cijfers en de gerealiseerde nitraat residuen.

Meer concreet zullen we dieper in gaan op volgende bemestingsstrategieën:

  • Gefractioneerd bemesten in aardappelen (hoe ga ik er mee aan de slag)
  • Aardappelen telen na gescheurd grasland (welke zijn de aandachtspunten)
  • Rijenbemesting in aardappelen (welke mogelijkheden biedt het)

 

Interesse? Schrijf snel in!

Het thematisch uitwisselingsmoment ‘Hoe verliep de bemesting in aardappelen in 2021.’ gaat door op woensdag 15 december om 13u30 te PCA vzw., Karreweg 6, 9770 Kruisem.  

Inschrijven kan tot en met dinsdag 14 december en doe je door op deze pagina bovenaan rechts op de gele knop 'inschrijven' te klikken.

Opmerking: wegens corona wordt het uitwisselingsmoment beperkt tot 25 deelnemers. Mondmaskers zijn verplicht.

 

Interactie

Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Geef hieronder dus gerust aan waarom je deelneemt aan het uitwisselingsmoment en welke vragen je zeker beantwoord wil zien...

 Meer info 

Indien u vragen heeft of meer info wenst, neem gerust contact op met: 

Vandermoere Stany 
Stany.Vandermoere@b3w.vlaanderen.be 

Configureer een maximaal aantal aanmeldingen
Aan